Kuppersbusch
- Vaše poptávka: 0 Kč
- Zobrazit poptávené zboží
Konvektomaty
Konvektomaty - parní varné přístroje
Konvektomaty slouží pro přípravu pokrmů převážně ve velkokapacitních kuchyních, ale i v menších provozech jako jsou např. restaurace. Nahrazují částečně nebo úplně další varná zařízení - sporáky, pece, trouby či grilovací pánve. Základním principem fungování konvektomatu je spojení působení páry a horkého vzduchu.
Úprava pokrmů se provádí v GN-nádobách - gastronorm, za použití speciálních závěsných vsunů lze použít i cukrářské plechy. Pro správnou úpravu pokrmů je nutno vždy pečlivě vybrat gastronádobí. Na vaření používáme nerezové GN-nádoby plné či perforované, na pečení a grilování pak nádoby smaltované, nerezové GN-rošty, speciální rošty na drůbež či teflonové plechy a další.
Základní procesy úpravy potravin
Vaření – způsob úpravy pomocí horké páry (dále dušení, blanšírování, paření, dovařování a bobtnání)
Využití čerstvé páry o teplotě 100°. Současně lze vařit i různé suroviny, které se díky neustálému přísunu čerstvé páry (vyráběné odděleně v parním generátoru) upravují šetrněji než při vaření ve vodě a nedochází k přenášení chuti či vůně.
Grilování – způsob úpravy pomocí horkého vzduchu (dále smažení, pečení a gratinování)
Úprava samotným horkým vzduchem při teplotách regulovatelných od 60° do 300°C. Užití nejen pro úpravu masa, ale i pečených moučníků a dalších zapékaných pokrmů.
Pečení – způsob úpravy pomocí kombinace páry s horkým vzduchem (dušení, pečení, vaření, grilování)
Úprava kombinací páry a horkého vzduchu o teplotách 60° až 300°C. Vhodná pro veškeré druhy úpravy masa. Zabraňuje vysoušení, minimalizuje ztráty hmotnosti a postará se o stejnoměrné propečení.
Šetrné vaření – způsob vaření pomocí Vario - páry (pomalé a šetrné vaření, dovařování, blanšírování, regenerování, rozmrazování, konzervování)
Paření na jemný/šetrný způsob pro úpravu surovin a pokrmů jako např. karamelový krém, jemné druhy ryb, některé druhy zeleniny, fáše, krémy apod., nebo pro ohřívání uzenin či rozmrazování; využití páry 30° až 99°C.
Ohřev jídel - regenerování
Ohřívání již upravených pokrmů v gastronádobách nebo přímo na talíři. Pokrmy dosáhnou rychle ideální teploty a to bez vysušení či loužiček na talíři.